19 januari 2024

Första resan utan att Lena är vare sig här eller hemma…

Reste ner på förmiddagen och kom fram vid åtta-tiden på kvällen. (Skrev först ”hem” i.st.f. ”fram”!?)

Kallt i huset, det har ju varit minusgrader flera nätter så det är väldigt utkylt. Jag slog på värmepumparna innan jag reste ner men den där uppe i sovrummet hade jag ställt in fel så det var bara 13 grader i sovrummet. Det fixar sig dock snabbt om man ställer in den rätt och stänger dörren ut till korridoren. Då kom det upp till 20 grader på någon timme.

Efter lite möda hittade jag några gamla vedbitar ute i ”garaget” som jag kunde använda till kaminen. De var dock väldigt stora och fuktiga och svåra att få eld på. Men när kaminen väl är igång så kan man kasta in vad som helst och det börjar brinna. Smidigt.

På vägen hit stannade jag och handlade mat som jag tänkt laga till, men mitt i matlagningen tar gasen slut. Jag har en flaska gas till som jag försökte koppla in, men i mörkret och minusgrader kändes det som en omöjlig uppgift. Så jag la ner det projektet och tog lite ost, snacks och vin i stället.

Comments are closed.