30 juni 2023

Mestadels mulet, 23 grader som mest. Några enstaka regndroppar på eftermiddagen och kvällen.

Det är kul att vår by är lite levande i alla fall med en hel del hus som rustas upp och allt inte bara förfaller. Förutom då rucklet snett mittemot oss som köpts och förmodligen kommer rustas upp så har ett annat hus lite längre bort på gatan börjat renoveras.

Det har varit en gammal vinbutik i ett gathörn men stått tom hela tiden sedan vi kom hit. Nu görs huset i ordning, fönster byts ut, nytt tak mm.

Grannen Jacques släppte i juni in två pilgrimer som inte hade någonstans att slå upp sitt tält och lät dem bo på våran gårdsplan. De vandrade från Lourdes till Bretagne.

Fixat i trädgården. Magnolia 2 har klarat sig bra och har haft en blomma i alla fall.

Om man redan nu ska bedöma vinskörden utifrån våra få plantor så verkar gröna druvor gå bra medan de blå är väldigt små och missväxta. Det finns några blå som ser bra ut också, alla är inte missväxta. Först gröna sedan blå.

Hallonplantorna vi satte i höstas ser ut så där. En är okey, men för den andra är det bara stammen som fortfarande är lite grön. Vi får se om jag kan skaka liv i den.Middag på Quincaillerian. Bra men ingen toppnotering. Ganska många gäster i alla fall.

Comments are closed.