28 juni 2023

Lite växlande molnighet, 29 grader på eftermiddagen.

Lite stökigt i trädgården efter torka och takarbetet. Klippo har ju stått still under tiden de jobbade på taket och det drog ju ut på tiden och pågick 6 veckor i.st.f. 2 veckor.

Trist nog verkar valnötstrådet ha dött helt plötsligt. Såg ju friskt ut för sex veckor sedan. Det var ju nio år nu och jag trodde det hade rotat sig ordentligt. Det växer lite vid roten men det är antagligen under ympningen så det är väl inget att gå vidare med?

Bougainvillan har klarat sig i alla fall.

Och äntligen har vi lyckats få några stockrosor att överleva och blomma. Ganska späda dock.

Och där Madeiras stolthet stod (den dog ju av torkan) verkar det spira nya skott från rötterna. Men jag ska nog försöka flytta dem. (De med långa ludna blad.)

Takarbetet innebar också att de rev lite bakom uthuset för att komma åt med sina byggnadställningar. Tycker det blev bättre nu. Lite ljusare. Ska försöka rensa lite mer där så man ser alla småuthus bättre.

Är i stort sett nöjda med takarbetet men några takpannor är lite mörka. Ser lite ojämnt ut.

Någon duktig mäklare verkar lyckas ha sålt rucklet bredvid George och Lucettes hus. Det har ju stått tomt hela tiden vi har varit här.

Bytte däcken på pirran som torkat ihop helt.

Middag på ett ställe som vi inte varit på tidigare, Chez Loïc i Jonzac. Det nämndes ju i den där Forbes artikeln om fem små restauranger i sydvästra Frankrike. Bra mat men otroligt långsam servering. Efter 2 timmar hade vi inte fått in varmrätten. Men antagligen var det ovanligt många gäster. Vi får väl ge dem en chans till.

Comments are closed.