4 januari 2023

Molnigt och några enstaka regnstänk på dagen, 12 grader.

Skulle få fiber installerat idag. Installatören kom lite tidigt, vid ett-tiden. Började dra kabel in i huset.

Sedan skulle kabeln dras vidare i luften uppför gatan till punkten där Orange har sina fiberanslutningar. Men då tog det stopp, grannen två hus upp på gatan kom ut och sa att installatören inte fick sätta upp fler ledningar på deras hus. Alla kablar dras ju längs med husen här och inte på några stolpar. Så då blev det ingen fiber idag. Får se om vi kan lösa det på något annat sätt. Jag ska kontakta Orange och se om de kan komma hit och klura ut en annan lösning. Och så mailade jag faktiskt kommunen och undrade om de tycker det är rimligt att en privatperson kan stoppa utbyggnaden av fiber i vår by. Ingen längs med vår gata kommer ju kunna installera fiber eftersom den måste passera gnälltantens hus.

Taket bredvid uthuset har rasat ihop totalt. En regel i mitten hade gått sönder och då rasade det ihop helt. En massa asbestskivor som nu måste tas om hand.

I samband med diskussionen ute på gatan om fiberinstallationen kom de nya grannarna i stora huset längst upp på gatan ut. Han är från Australien och hon var det lite oklart var hon var ifrån, men båda pratar engelska i alla fall. Får se om man kan ses över en drink någon gång.

Nya tapetprover att bedöma. Av de ”gamla” som vi tittade på för ett år sedan har alla utom två utgått. Jag trodde Borås tapeter hade lite mer långlivade tapeter men så är det tydligen inte. Gillar man en tapet måste man köpa den snabbt annars hinner den utgå ur sortimentet. De två längst ner är de enda som återstod från förra året. Den längst ner till vänster på väggen ligger nog bäst till. Finns större bild i gula och i röda toner.

Middag på Quincaillerian. Bra. Kocken hade fått fiskallergi så han och servitören hade bytt plats nu.

 

Comments are closed.