13 oktober 2022

Mulet hela dagen, en del regn på kvällen, 19 grader.

Fortsatt med sovrummet. Andra lagret av lister i speglarna, spacklat och målat.

Golvlisten som jag målade i tisdags har fortfarande inte torkat riktigt (oljebaserad färg) så jag blir inte klar med den här fönsternischen nu heller.

Städat på eftermiddagen.

Strax innan fem ringde de från rörmokaren Albert och sa att de tänkte skicka över någon att titta på toaavloppet. Han som kom svor som en borstbindare och lånade mina verktyg (har de inte egna verktyg?).

Han gjorde ungefär det som jag inte vågade göra själv för jag var rädd att det äldsta vita avloppsröret skulle spricka. Och det gjorde det också när han skulle ta bort ett nyare rör som satt limmat i det gamla. Men han verkade inte tycka det var så allvarligt. ”Vi testar och ser om det läcker.” Det läckte inte nu när vi provade men hur säkert känns det här?

Och att toastolen behövde flyttas lite i sidled och vattenledningen inte passade längre var inget problem för en fransk rörmokare. Vi tar bort fästena och böjer bara lite på röret…

Det där hade jag kunnat gjort lika bra eller bättre själv…

Vinkokta musslor till middag.

Comments are closed.