13 juli 2022

Soligt och 35 grader.

Kom på att igår när jag pratade med grannarna så nämndes ett litet jordskalv som inträffade för runt 3 år sedan. Det skulle kunna vara det som skadat röret från början.

Kört iväg lite fikonträdgrenar och annat jox till soptippen.

Efter lunch kom en hantverkare (EGCB17) från grannbyn och tittade på både avloppsproblemet och gavelväggen. Ska maila offert förmodligen nästa vecka. Han verkade väldigt seriös och trevlig tycker jag. Och verkade smart också, han fattade direkt när jag förklarade hur alla rör gick.

Han tror att det ska gå att gräva upp ett hål mellan ytterväggen och muren och inte behöva ta ner vasken som vi satte upp för ett par år sedan. Om man träffar rätt och ser brottet på röret kan man lägga in ett nytt rör i det gamla röret ut till det stora hålet. Samma sak in i huset. Så gräva ett hål ungefär där slangen slutar på betonggolvet.

Sedan högtryckstvätten av röret i fredags har avloppet ut mot gatan varit rätt trögt. Så när man har duschat har det fyllt på i hålet för avloppet och sedan sakta runnit undan. Tagit flera timmar innan vattnet från en dusch försvunnit helt. I samband med högtryckstvätten lösgjordes mycket sten och sand som blockerat avloppet ut mot gatan. Idag försökte jag rensa det med hjälp av vattenslangen och det verkar ha fungerat. Nu rinner det på som det ska i avloppet ut mot gatan. Skönt. Ett problem mindre. Så här mycket sand, sten och trasiga rördelar har jag plockat upp ur det stora hålet.

Senare på dagen kom den hantverkare som grannen letat upp. Han verkade inte lika bra och menade också att det nog inte var ett jobb för honom. Han skulle kanske skicka hit sin chef och så gav han mig även numret till en annan hantverkare som kanske kunde fixa problemet.

Fortsatt med speglarna. Bara gjort ”utsidan” på en tredjedel.

Och blommorna är så fina…

Middag hemma.

Comments are closed.