8 juli 2022

Soligt och 28 grader.

Jag började med att ta bort resten av grenarna som sträckte sig ut över sporthallens tak. Så nu ska väl polisen bli glad. Hann även klippa lite på tujahäcken.

Rörrensaren kom vid elva-tiden. Han körde som en slags högtryckstvätt men det kom ut allt möjligt som inte borde komma ut i avloppet. Kalkbitar, delar av en blomkruka mm.

Så då testade han med att köra in sin kamera. Men den bekräftade bara min idé om att avloppsröret är trasigt. Det är kaos ett par meter in i röret. Så det var inget mer han kunde göra och han åkte vid tolv-tiden. Rekommenderade en firma i grannbyn som kanske kan fixa det. Samma firma som jag var hos förra måndagen angående husgavelväggen. Så jag får åka dit på måndag och prata med dem igen.

Efter lunch kom hantverksfirman som vi trodde skulle kunna fixa till balkongen och gavelväggen. Balkongen kunde de inte hjälpa till med förutom att sätta upp en markis. En så stor markis som behövs där skulle kosta 8650€. Gavelväggen kunde de hjälpa till med också och det skulle kosta 18100€. Rätt svettiga belopp…

Men efter beskedet om det trasiga avloppsröret kände vi att vi måste fixa en temporär toalösning, så vi åkte iväg och köpte en liten bärbar toa.

Kul att man får göra något i ens nya badrum i alla fall…

Vinbuteljeringen blir uppskjuten en dag. Enligt grannfrugan ska vinet ligga ett par månader på flaskor innan man dricker det.

Gick och åt på relativt nytt ställe: Charlie’s café. Otroligt många gäster för att vara Montendre, runt 60 stycken. Ligger där gamla Tablee Gourmand låg. Nu lite mer rockig stil. Ok mat, meny för 28€. Skulle ha karaoke idag, fredag. Vi smet hem innan det drog igång.

Comments are closed.