1 juli 2022

Soligt hela dagen, 25 grader.

Fortsatt jagande efter rörmokare och till slut, vid elva-tiden, kom en från den lokala rörmokaren Albert.

Han testade lite lamt med en pump och något medel som fick verka under lunchen. Efter lunchen hade han med sig sina ”sotarstänger” som han körde ner i röret.

Till slut började det rinna genom i alla fall, men han var inte nöjd för han kunde inte få genom stängerna hela vägen från toan ut till kommunala avloppet. Han såg heller ingen propp komma ut i avloppet vilket han förväntat sig.

Min teori är att avloppsröret från toan ut till kommunala avloppet är trasigt. En knäck på det helt enkelt.

Det kommer ju ut vatten till kommunala avloppet om man spolar flera gånger i toaletten. Då fylls det lilla hålet vid knäcken på röret ut så att det rinner vidare i vänstra delen av röret. Och den propp rörmokaren förväntade sig ligger i gropen som skapats under knäcken i röret.

Det här skulle kunna förklara varför det är så mycket fuktskador i väggen ovanför. Det är badrummet på bottenvåningen som ligger där. Där kan vi ju knappt få färgen att fästa en längre tid och i botten av väggen har järnreglar rostat sönder helt.

Nåväl, vi är glada för stunden att slippa gå på husbilstoan och firade med lite lokal cremant på balkongen.

Under tiden som rörmokaren höll på så kom en lokal polis förbi. Han hade synpunkter på hur våra träd växer ut över sporthallens tak.

Så det ska vi klippa ned å det snaraste…

Middag hemma, marulk i paket med grönsaker i ugn till.

Comments are closed.