26 juni 2022

Stökig nedresa med mycket köer.

Var på Arlanda en timme och fyrtio minuter innan avgång. Tomt i säkerhetskontrollen när vi kom, men däremot kö till incheckning. Även i Priority-kön som vi får går i. Så det tog rätt lång tid innan vi checkat in våra väskor och när vi kom till säkerhetskontrollen då stod det att det var 24 minuters väntetid. Men det borde vara lugnt eftersom det var en timme till avgång. Men det tog längre tid än 24 minuter. Och när det började stå Final Call för vårt plan frågade jag personalen om de inte hade någon prioritering beroende på vilket plan man ska flyga med, men fick svaret nej. Så då tog vi saken i egna händer och frågade personerna framför i kön vilket plan de skulle flyga med. De andra flesta skulle inte flyga med vårat Paris-plan och då smet vi förbi i princip ända fram till det var dags att lägga upp saker på bandet i säkerhetskontrollen. Där var det ett par till som skulle med Paris-planet. Sedan rusch bort till gaten. Vet inte hur lång tid de skulle ha väntat på oss men vi var sist på att kliva ombord på planet i alla fall.

I Paris gick bytet bra och landade i Bordeaux nästan på utsatt tid. Sedan tog det ovanligt lång tid att få väskorna, runt 30 minuter. Och till sist var det lång kö vid biluthyrningen. Fick vänta nästan en halvtimma där också.

Kom till huset vid två.

Mulet och runt 20 grader. Några enstaka regndroppar. Lite vildvuxet i trädgården annars var allt ok.

Fingerborgsblommorna har blivit gigantiska. Enligt Impecta (där jag köpte fröerna ska de bli 40 cm höga).

Valnötsträdet verkar trivas nu. Växer lite på höjden också. Tio valnötter i år.

Magnolian verkar ha blommat, en blomma i alla fall. Men trädet växer inte på höjden.

Gräsmattan var vildvuxen eftersom Klippo stått still i några veckor på grund av avbrott på begränsningskabeln.

Fixade kabeln så Klippo är igång igen. Och så började vi rensa lite i trädgården.

Pizza till middag. Alla butiker var ju stängda när vi väl kom iväg från flygplatsen.

Comments are closed.