3 juli 2021

Mest mulet hela dagen, en del regn på morgonen.

Ännu en dag med problem och jobbiga saker.

Internet funkar inte som det ska längre. Därför funkar t.ex. inte vädersidan mm. Strul med nya adsl-modemet. Fattar inte varför. När jag kopplar in en annan router mot modemet slutar det att fungera som modem.

 

Och luckan som jag limmade igår blev inte bra. Limmet var inte bra eller inte bra applicerat så plankorna kunde ganska lätt separeras igen. Köpte nytt lim och limmade mer ”ymnigt”.

 

Igår när vi åkte hem från utflykten till havet lyste en lampa i bilen som varnade för lågt tryck i något av däcken. Vi kollade men såg inget anmärkningsvärt. Idag när jag åkte ner till Bricon för att köpa lite lim så såg jag att det var tomt med luft i ett av bakdäcken.

Åkte till däckfirman som finns nere vid mataffären och bricon men de kunde bara pumpa upp däcket lite. De befattade sig inte med hyrbilar. Så sedan blev det massa samtal till Avis och till slut kom en stor bil och hämtade vår hyrbil. (Det var ju en modern bil vi hyrt så det fanns inget reservdäck i, inte ens en sådant där litet ”nöddäck”.) Pyspunka på grund av någon liten spik i däcket.

Sedan massa samtal till Avis som slutade med att vi fick åka taxi till Bordeaux flygplats för att hämta en ny bil. Toppen.

 

Sedan så är en av kycklingarna dålig. Han ligger mest ner på ett och samma ställe och äter inte mycket. Han verkar lyckats ta sig upp på pinnen i tujahäcken i kväll, men det känns som han kan trilla av pinn (bokstavligen) när som helst.

 

På kvällen gick vi på Quincaillerian. Fullt faktiskt men numera har de bara borden på bottenvåningen ”igång”. Och ägarinnan berättade att de kommer stänga den 12 september. Och förmodligen öppna något nytt i regionen.

Gott som vanligt på Quincaillerian men lite sorgligt att de stänger också.

Comments are closed.