29 juni 2021

Rätt regnigt på förmiddagen, bättre framåt kvällen, men bara 20 grader som mest.

Fick meddelanden om att väskorna kommit fram till Bordeaux men fick beskedet att de skickas ut till oss först på onsdagen så sa jag att vi vill hämta dem på flygplatsen i stället. Det gick väl sådär. En del fransmän är ju rätt ovilliga och otrevliga.

Men vi åkte in till Bordeaux och till Orange-butiken (motsvarande Telia) för att köpa nytt adsl-modem. Jag vet inte om vi råkade få en säljare som hade första dagen på jobbet men han sa att den typen av modem inte fanns i sortimentet längre utan hade ersatts med ”Apple wifi”. Spritt språngande galen alltså… Man kan ju inte ersätta ett adsl-modem med ”Apple wifi”. Vi tjatade och till slut frågade han en kollega som plockade fram ett nytt modem åt oss som vi köpte.

Så åkte vi till flygplatsen för att hämta väskorna men tydligen hade transportföretaget som kör ut väskor redan hämtat vår väskor. Klantskallar… Så Air France-bagage-mannen fick ringa upp transportbolaget och säga att vi skulle åka dit och hämta väskorna. Så då blev det en tur till transportbolaget där våra väskor stod. Äntligen…

Sedan hem och dra igång internet igen. Skönt.

I trädgården ser det rätt bra ut. Det har ju regnat rätt mycket senaste veckorna så ingen torka i alla fall.
”Madeiras stolhet” växer som ogräs, men inga fina blommor än.

Vinrankorna är ganska vildvuxna och behöver klippas.Många mirabelleplommon.
Bara två valnötter i år.

Och nysatta hallonbusken har några hallon i alla fall.
Jag rensade i lådan och satte några nya plantor som vi tagit med oss.Hönsmamman med sina kycklingar när de satt sig till ro inför natten. De sitter på en gren i tujahäcken.Middag hemma, stekt bergtunga med grönsaker i ugn.

Comments are closed.