28 februari 2020

Grått hela dagen, lite småduggande då och då, 13 grader.

Hela veckan har det låtit bakom trappväggen som om något flaxat där. Det finns ju ett utrymme som är tillgängligt från vinden och jag tänkte att en duva trillat ner där och inte kunde ta sig upp. Så titt som tätt har det rört sig bakom väggen och jag tänkte att duvan till slut skulle dö och ljudet upphöra. Väggen är en tegelvägg och jag var inte jättesugen på att knacka hål i den för att få ut duvan.

Men när det fortfarande idag lät bakom väggen knackade vi hål på väggen i delen av trappan som går ner till källaren. Här syns de två tegelstenarna som vi tänkte ta bort.

Och inne där låg det inte bara en utan två duvor. En vuxen och en stor unge (tror jag).

Jag försökte ta ut dem med hjälp av en pinne men de var rätt motspänstiga. Så till slut öppnade jag den lilla dörren från källaren ut mot gatan och stängde dörrren ner till källaren så de fick vara i fred. Jag satte även dit en liten webkamera så jag kunde ha koll på dem. Till slut hoppade de ur sitt hål i väggen och gick ut mot friheten på gatan.

Sedan rensade L ogräs och jag målade taket i badrummet nere en sista gång och satte upp spotlightsen. Ser väldigt bra ut.

Middag på La Marina i Blaye.

Comments are closed.