23 februari 2020

Lite strulig nedresa men som ändå slutade rätt bra. Så man ska inte oroa sig i onödan…

Skulle flugit 11:10 från Arlanda till Amsterdam med 2,5 timmars väntan i Amsterdam, men pga dåligt väder med regn och starka vindar i Amsterdam skulle planet få en ny ”slot-tid”. Ingen exakt information gavs bara att vi skulle få ny information 12:20. Så jag gick till loungen och käkade lite (jag hade uppgraderat till Business Class så jag hade tillgång till loungen). Strax efter tolv gick jag ner för att se om något hade hänt. Då var det en lång kö till gaten. Jag förstod inte vilka som stod i kö eller varför men efter att ha tjuvlyssnat lite verkade det som att de som skulle flyga vidare efter Amsterdam fick hjälp att boka om sin flyg vid behov. Så jag ställde mig i kön.

Under tiden jag stod i kön kom det en massa SMS och mail från KLM om att flyget AMS-BOD hade blivit inställt och jag blivit ombokad till ett flyg på måndag förmiddag. När jag kom fram till gaten så kollade de efter alternativ för mig men de kunde inte boka om mig av någon oklar anledning. Och precis då bestämdes det att planet till Amsterdam skulle få starta runt 14:30 så boarding påbörjades.

Nåväl, vi landade i Amsterdam drygt tre timmar sent, 16:32, så mitt urspungliga flyg till Bordeaux som skulle gå 15:50 men som KLM sagt var inställt var ju inget alternativ tänkte jag. Men så fick jag fler SMS från KLM om att originalflyget till Bordeaux var försenat till 17:00 så då kollade jag på en info-tavla och där fanns ju originalflyget kvar. Då skyndade jag mig till den gaten och bad personalen där kolla om jag var med på flyget eller inte. Det var jag ju inte men då lyckades de i alla fall boka om mig igen tillbaka till originalflyget.

Sedan blev flyget till Bordeaux ytterligare lite försenat men det gjorde ju inte så mycket. Landade 19:25 i.st.f. 17:35 så det blev ju mindre än 2 timmars försening.

Den incheckade väskan kom ju förstås inte med men den ska jag väl få på måndag.

Kom till huset runt åtta-tiden. Käkade pizza.

Slutet gott, allting gott.

Comments are closed.