23 februari 2017

Molnigt och lite svalare, 11 grader som mest.

Talade med grannfrugan på andra sidan gatan som sa att några takpannor (skiffer) på vårat hus har flyttat på sig. Frågade om hon visste någon som kunde fixa det och hon sa då att det var Albert (rörmokaren mm) som hade lagt taket så han kunde säkert fixa det.

Sedan impregnerade jag badrumsgolvet.

Handlade på marknaden. Träffade på Albert där, så då frågade jag om taket. Och vid tvåtiden kom två män från Albert och tittade på taket. Det var ganska många skifferskivor som var skadade så de ska skriva ihop en offert. Han trodde dock att det skulle gå på försäkringen eftersom det är stormen som orsakat skadan. Kostnaden skulle förmodligen bli drygt 3000€. Då skulle även skador på taket på uthuset fixas. Han som kom och tittade hade lagt om taket på huset en gång för länge sedan.

Många krukor som står utomhus har ”sprängts” av kylan. Det var ju rätt ofta minusgrader för ett par veckor sedan.

IMG_4891

Testade att nåta golvet med nya, mörkare nåtningsmassan.

IMG_4898Och här är gamla nåtningsförsöket. Blir bättre med den mörkare tycker jag. Dessutom syns inte eventuella misstag i nåtningen lika bra.

IMG_4856Markerade var de första lättbetongblocken ska sitta på golvet. Testade att skruva fast ett vinkeljärn som ska hålla blocket fast i väggen.

IMG_4899

IMG_4901

Middag hemma. Ostron först och sedan en ”gryta” med färska pilgrimsmusslor. Drack en cremant de Bordeaux från närmsta vinkooperativet Tutiac. Kostar 7.95€ och var bra.

IMG_4902

Comments are closed.