2 december 2016

Kallt i natt och frost i gräset i morse. Och is i hinken som jag lät stå ute i natt. Soligt hela dagen och upp till 8 grader.

IMG_4745

Funderade på duschkarets placering och hur kaklet ska ”möta” karet. Även duschväggen kom med i beräkningen. Lite läskigt att ta första steget med att t.ex. bygga väggen eller kakla i närheten av duschkaret. Känns som det kan bli väldigt fel om man inte tänker ordentligt innan.

IMG_4747

Kanten överst på sockelplattorna är inte glaserad så den passar inte att ha överst. Så jag funderar på att lägga en plastlist överst. Som en kvartsstav i plast 4×4 mm t.ex. Om man nu kan hitta en sådan…
IMG_4748

Jag har ändrat rotationen på duschkaret för att kunna komma åt avloppet även efter att karet blivit inbyggt. Jag ska göra som en inspektionslucka i duschväggen så kan man via den komma åt avloppet från duschen.

IMG_4755

Börjat titta mer på kaklingen på handfats- och sovrumsväggarna. Det kommer bli så att jag antingen får ha större fog (upp till 10mm) på vissa ställen eller så måste jag kapa några sockelplattor i nederkant. Förmodligen bestämmer jag mig för en kompromiss, upp till 6 mm fog och kapa några enstaka plattor.

På första bilden ser vi plattorna i hörnet och där ligger laserlinjen 1-3 mm över plattorna. I nästa bild som visar plattorna mitt på väggen ligger laserlinjen 7-8 mm över plattan.

IMG_4749 IMG_4750

 

Nästa fråga: hur ska man göra vid dörren mot balkongen. Ska sockeln sluta vid dörröppningen och man har en trälist ända ner till golvet? Och ingen sockel i gången ut mot dörren?

IMG_4752

Eller ska man låta sockeln fortsätta med en platta runt hörnet? Sista delen närmast dörren blir ett senare problem att lösa. (Sockelplattorna ska förstås vara gerade om man väljer den här lösningen.)

IMG_4754

 

Limmat duschavloppet men annars har det mest varit funderande och planerande idag. Köpte lite grejer som jag ska ha vid nästa resa. Förra året var PointP stängt i nästa 2 veckor runt jul och nyår så lika bra att handla nu.

Ännu en fråga om kaklet:

Kaklat med halvförband eller rakt?

Skärmavbild 2016-12-02 kl. 19.24.19

Skärmavbild 2016-12-02 kl. 19.23.33

Middag hemma.

Comments are closed.