2 oktober 2016

Lite regn på morgonen. Sol framåt lunch och resten av dagen, 21 grader.

Kontrollmätt och justerat vissa linjer för badrumsgolvet. Dragit upp golvlinjerna på väggarna eftersom det kommer vara svårt att se linjerna genom tätskiktet.

De håller på att renovera avloppssystemet ute i gatan.

IMG_4612Och det verkar som de lyckats köra på vår grind och knäckt den lite grand. Om den var svår att stänga förr, är den omöjlig att stänga nu…

IMG_4610

Hittade spår av trämask igen.

IMG_4581

Trodde det var i golvet men det fanns inga hål under sågspånshögarna. Så trämasken har varit i dörren som stått öppen in mot matrummet.

Förberett för applicering av tätskikt.

IMG_4585Fixat med remsorna i skarven golv/vägg.

IMG_4589

Och så hela golvet täckt med tätskikt.

IMG_4592

Ska lägga på ett andra lager också idag.

Testade att kapa klinker med nya kapskivan. Blev kanske marginellt bättre men det är fortfarande små flisor som slås ut från kanten. Kanske blir så med den här typen av klinker? (Klicka på bilden för att förstora den.)

IMG_4598Så här snygg brottyta blev det ju med kakelkap med skärtrissa och där man sedan knäcker skivan:

IMG_4600

Problemet är bara att det är väldigt tungt att ritsa med skärtrissan eftersom man måste gå rätt djupt när man har 9mm klinker. Och ibland när man knäcker plattan så spricker den helt och hållet.

Flytspacklade vid tröskeln i badrummet ut mot balkongen. Det var kul. Bara hälla ut och se till så hela ytan täcktes. Sedan blev det jämnt och fint av sig själv.

IMG_4602

Andra lagret klart. Med manschetter runt rören.

IMG_4603I ett hål där rörmokaren testborrat, var jag tvungen att fylla igen med något för att få tätskiktet att fästa. Blev en del av en vinkork (Chateau Peyrabon 2009). Kan man tänka på varje gång man duschar där. Golv av Peyrabon-vinkork…

Hade tänkt gå på creperiet och äta men de hade nya öppettider och stängt på söndagar. Fick bli pizza hemma istället.

Comments are closed.