13 april 2016

Växlande molnighet idag. Varmt när solen skiner. Blåst en hel del då och då och åska på avstånd. April-väder. Kom upp i 18 grader i alla fall.

Skulle fått leverans av gipsskivor och plyfa-skivor från PointP i morse men tydligen hade de varit här och vi inte märkt det. Jag var ute i trädgården och Lena hörde kanske någon knackning på gamla dörren. Segt. Nu ska de komma i morgon, torsdag i stället. Vi åkte dit på eftermiddagen och frågade varför de inte kom.

Rensat ogräs i rabatten på framsidan. Påbörjat montering av nya väderstationen. Klippt lite gräs. Det är väldigt långt och tjock. Gräsklipparen storknar gång på gång.

Meckat lite med nya väderstationen. Funderar ut bästa platsen som är möjlig att montera den på utan att riskera livhanken 😉

Strax innan vi skulle gå och käka hörde L ett kraftigt surrande på ovanvåningen. Det visade sig vara en asiatisk bålgeting som flög lite fram och tillbaka mellan vind och trappen. Fönstret i trappen sluter inte helt tätt så djur kan ta sig in i huset från vinden där. Jag gick upp på vinden och lyckades döda bålgetingen med vårt elektriska insektsracket.

IMG_4109

Vi hade tänkt äta middag på Quincaillerian med de hade stängt. Så då ringde vi restaurangen i Sobran och frågade om de var öppna. Jag förstod det som ett ja, men när vi kom dit hade de stängt. Så då åkte vi till Mirambeau och käkade på hotellet l’Union. Ingen toppenmat men ok.

Lite trädgårdsbilder:

IMG_4105IMG_4106

IMG_4107

Comments are closed.