31 oktober 2015

Landade i tid vid halv fem i Bordeaux. 22 grader. Vid huset precis när solen höll på att gå ned strax innan sex. Då var temperaturen nere i 18 grader. Rätt ljummet ändå alltså. Hann med en snabb titt i trädgården.

Kyligare inne i huset än utomhus. Rätt mycket flugor. Kanske för att ingen har öppnat upp och vädrat då och då. I ett rum var det som en svart fläck i ena hörnet.

IMG_3854

Jag såg inte riktigt vad det var så jag tog först en bild utan blixt och sedan en med blixt. När blixten tändes ”exploderade” fläcken i ett moln av flugor. Så äckligt och skrämmande. De hade kurat ihop sig i hörnet. Sedan köpte vi en spray och har väl snart dödat alla flugor i det rummet. (Ni som sett serien Fortitude vet hur det är när ett rum fylls av flugor 😉 )

Pratade lite med grannarna Loquet om Georges och Lucette. Ner till butiken och handlade frukostmat.

Åt middag på Talmelier. Baren var faktiskt öppen igen och hade minst 13 gäster under kvällen!

Halloween-bus även här. Men barnen verkar inte ha lärt sig att säga ”trick or treat” eller motsvarande på franska. Det kom in två gäng på restaurangen men de bara fick sitt godis och gick därifrån.

Eldade i kaminen med nya ek-veden. Lämnade elden tänd under natten, men när jag var uppe vid fyratiden hade den slocknat. Kaminen var dock fortfarande varm.

Comments are closed.