1 september 2015

Regnat mycket i natt, 8 mm. Molnigt på förmiddagen och bara 17 grader vid niotiden. Sol fr.o.m. 12-tiden. Runt 20-24 grader i skuggan men i solen är det förstås väldigt varmt fortfarande.

Tätat fönster i vårt sovrum. Får se om det gör någon skillnad i vinter. När det blåste rejält förra veckan så kände man hur otätt fönstret var. Det nästan fladdrade i håret när man stod vid fönstret. Kanske inte i mitt hår men i Ls 🙂

Rensat lite björnbärssnår och påbörjat konvertering från slyigt område till gräsmatta. Tagit jord från Georges gamla gödselhög till höger på bilden. Ska försöka så lite gräs där också.

IMG_3778

Besökte byns byggmarknad (inte Bricomarché utan PointP). Frågade om badrumsprojektet och de var väldigt hjälpsamma och trevliga. Kunde några ord engelska också. De tyckte en ”vattensäker” träskiva funkade bra till golvet. Sedan tyckte han det var onödigt med fuktspärr på själva golvet eftersom det inte kommer något vatten där, men jag tycker nog man ska ha fuktspärr i områdena runt dusch och handfat i alla fall.

”Beton cellulaire” för duschväggen tyckte han var bra, 10 cm. Sedan kunde man kakla direkt på den. Den är fuktsäker. För kakling på husväggarna kunde man köra direkt på teglet men först en fuktspärr. För den bakre väggen i duschhörnan som vetter mot yttre väggen och som måste rätas upp föreslog han att bara räta upp den vid duschen. Och då ta en vattensäker skiva som med en regel i ena änden vinklas upp så att hörnet blir 90 grader.

Klippt lite gräs också.

Testade ny restaurang i Barbezieux, Le Bon Repas. Hyfsat ställe. Tog en trerätters meny för 18€.

Comments are closed.