31 augusti 2015

Rätt molnigt men solglimtar ibland. Runt 30 grader som mest. Rätt kvavt dock. Började regna framåt sjutiden på kvällen. Då sjönk temperaturen till 22-23 grader. Rätt skönt faktiskt.

Lagade gräsklipparen. Drivremmen hade inte gått av som jag trodde utan bara lossnat. Efter mycket bök och många bortskruvade skruvar lyckades jag få dit den igen.

Klippt lite gräs.

Målat klart och satt dit ventilerna. Får vi se om antalet spindlar minskar något.

IMG_3772

Börjat fundera mer på badrummet. På onsdag kommer ju rörmokaren och börjar plocka bort gamla rör och förbereda flytt av toan.

Tanken är att lägga en 25-28 mm skiva på golvet för att jämna ut och ge stadga åt klinker.

Sedan fuktspärr på golvet och så klinkers med bård. Utom i duschhörnan där det blir ett litet duschkar, 80×80 cm, t.ex. Receveur douche.

På väggarna funderar jag på om jag ska sätta ett litet regelverk för att sedan sätta gipsskivor på det. Blir jämnare underlag och förmodligen lättare att kakla mm. Gör ju rummet mindre förstås. Kanske svårt att sätta upp reglarna så att de jämnar ut eventuella ojämnheter i väggarna? Reglarna gör det lättare med elen också. Kan dras fram ”osynligt” till ev handdukstork, belysning över handfat, uttag mm.

Den tredje duschväggen byggs upp av s.k. beton cellulaire och sedan vattensäkra gipsskivor på det och så kakel utanpå.

Några problem:

– dörr ut mot balkong går inåt och kommer slå i golvet i och med att det höjs
– hur fäster jag reglarna mot gamla väggen och får det till vinkelräta hörn och raka väggar?
– tredje väggen i duschen, beton cellulaire som fogas och som fästs mot väggen i bakkant. Bör vara en regel precis där förstås? Blir det stadigt nog?
– hur räknar man tjocklekar på allting? hur tjockt är lagret med klister för kaklet? hur tjockt är kaklet? Ytterligare fuktspärr på gipsskivan som är s.k. ”hydrofuge”? Hur tjockt blir det?
– reglar och gipsskivor gör väggarna tjockare. Hur hanterar man det vid dörrarna?

Middag hemma. Ostron sedan linser med egna morötter, kryddor och egen purjolök.

Comments are closed.