26 augusti 2015

Idag kom tujahäckskaparna strax före nio. Lite strul eftersom de tänkt använda grannen Noëls infart för att köra upp sin lastbil och lasta på den kapade häcken. Men Noël är ju på semester så de fick lirka in sin lastbil genom vår passage ut till gatan.

Vid lunchtid var allt kapat. Bara bortforsling och ta bort stubbarna kvarstod. Stubbarna ska ingå enligt offerten. Vi får se vad som händer.

IMG_3730 IMG_3734

Bara en topp kvar!IMG_3735 IMG_3736 IMG_3738 IMG_3740 IMG_3742

Städat och klart. Bara stubbarna kvar.IMG_3743

Jag försökte få bort duvorna från vinden igen och lyckades putta ut en eller två stenar som föll ner på grannens tak och knäckte ett par takpannor där. Suck… Satans duvor.

Pratat med Georges om det. Han ska kontakta takläggare/murare och grannens dotter. Grannen (Martine) är på semester utomlands.

Soligt och upp mot 28 grader.

Började med att sätta dit nya ventilen. Dock är den ju mindre än den förra så det behövs spacklas och målas innan jag kan limma fast den.

IMG_3745

Jag har även rensat björnbärssnår, murgröna och brännässlor. Och när skogshuggarna var klara putsade jag lite på häckslutet mot Noël.

Letade efter ”gränsstenen” vid häckslutet och tror jag hittade den.

IMG_3744Just det, en av skogshuggarna var den som Georges känner till som säljer ved. Så nu har vi beställt en kubik 40 cm ek. Ska levereras nästa vecka. 65€.

Mycket god middag på Quincaillerian.

 

Comments are closed.